Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس خدمات بازرگانی مدیریت بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: با 2 پروژه سامانه تامین کالای صنعت نفت و نظام طبقه بندی ایران کد، می توان تجارت الکترونیک را در بخش تدارکات کالا عملیاتی کرد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، رقیه فرتوت با بیان این که سامانه ‌تامین کالا سامانه ای است که در سطح صنعت نفت کار می کند و دارای سه ویژگی پشتیبانی کامل از فرآیند خرید، مناقصه و پشتیبانی از تمام سازمان های زیرمجموعه های وزارت نفت است، گفت: این سامانه فرآیندی بسیار جامع است و برخی اهداف راهبردی از جمله شفاف سازی اطلاعات در آن در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در گذشته اطلاعات خرید در هر شرکتی به صورت مجزا در سیستم های جداگانه نگهداری می‌شد اما با ایجاد سامانه تامین کالا می توان اطلاعات خرید شرکت های تابعه را به صورت یکپارچه مشاهده و به بانک جامع منابع سازنده و تامین کننده دست پیدا کرد.

به گفته فرتوت، از گذشته سامانه انبارداری یا سامانه یکنواخت کالا در سطح وزارت نفت مطرح بوده و به دلیل شکافی که در بخش خرید سیستم یکنواخت وجود داشت، نمی توانستیم فرآیند خرید را در این سیستم به پیش ببریم و به همان نسبت نیز نمی دانستیم از چه منابعی خرید انجام گرفته است اما از طریق سامانه تامین کالا می‌توانیم بانک اطلاعاتی منابع تامین خود را نگهداری کنیم و در زمان مناسب کنسرسیوم‌های داخلی تشکیل دهیم.

رئیس خدمات بازرگانی مدیریت بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: با یک سامانه فرآیندی می توان همه روش های خرید را مرحله به مرحله با سامانه انجام داد. همچنین استفاده از سامانه باعث افزایش سرعت و تصمیم گیری‌های بهتر می شود و اجرا نیز سهولت پیدا می کند. به عبارتی دیگر، به وسیله این سامانه بخش های مورد نیاز مدیریت تدارکات پوشش داده می شود.

وی با بیان این که منبع یابی، پردازش تقاضا، خرید و تحویل از ویژگی‌های عمومی سامانه تامین کالاست، اظهار کرد: در بخش منبع یابی، سازندگان و تامین کنندگان با مراجعه به سامانه تامین کالا خود اظهاری کرده و پرسشنامه های مرتبط با اطلاعات شرکت و محصولات خود را تکمیل می کنند. پرسشنامه‌های آنها در کمیته های فنی بازرگانی شرکت های اصلی بررسی و لیست سازندگان و تامین کنندگان تشکیل می شود. سامانه تامین کالا از روش‌های مختلف خرید که در قانون برگزاری مناقصات و آیین نامه معاملات دیده شده است، پشتیبانی می کند. به عنوان مثال روش خرید مناقصه یک مرحله ای، دو مرحله ای، استعلام های یک مرحله ای و دو مرحله ای، خرید جزئی،‌ حراج معکوس و ... در بخش تحویل نیز فرآیند مربوط به حمل و ترخیص اقلام خریداری شده مطرح می شود.

فرتوت با اشاره به این که خدمات بازرگانی در جلسات تجزیه و تحلیل و طراحی سامانه حضور داشته و به هنگام استقرار سامانه در شرکتهای زیر مجموعه پالایش و پخش، کنترل و هماهنگ کننده امور است، تصریح کرد: در گام نخست استقرار، شرکت های ماندگار انتخاب شده و فازهای مختلف آماده سازی، آموزش، پیکره بندی سامانه و اجرای عملیاتی در شرکت‌ها انجام شد. وضع پشتیبانی سامانه، رفع موانع و مشکلات موجود شرکت های تابعه در زمینه اجرای سامانه توسط این امور پیگیری می شود.

وی با بیان این که بعد از 5 شرکت ماندگار، نوبت به ستاد پالایش و پخش رسیده است و به دنبال قرارداد استقرار در شرکت‌های واگذار شده هستیم، گفت: این شرکت‌ها، پالایشگاه‌های مشمول اصل 44 هستند که آمادگی خود را برای استقرار سامانه اعلام کرده‌اند که به محض مشخص شدن نحوه قرارداد و پشتیبانی آنها، سامانه تامین در آن شرکت‌ها مستقر خواهد شد.

نظام طبقه بندی ایران کد

رئیس خدمات بازرگانی مدیریت بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران اظهار کرد: در کنار سامانه تامین کالا، از سال 1389 پروژه «یکپارچه سازی و تلفیق طبقه بندی کالا و انطباق آن با سیستم ایران کد» را نیز دنبال می کنیم و برای این که سیستم لجستیکی و تدارکاتی خوبی داشته باشیم باید به سراغ طبقه بندی اقلام برویم، یکی از الزام های اساسی توسعه شبکه کالا، داشتن سیستم طبقه بندی کالاست.

فرتوت با اشاره به این که سیستم طبقه بندی کالا از دیرباز در وزارت نفت وجود داشته و از سیستم طبقه بندی شرکت شل الگوبرداری شده است، افزود: بدین وسیله اقلام خود را با کدی به نام M.E.S.C طبقه بندی و در انبارها قرار داده ایم. سال های زیادی است که از سامانه MESC استفاده می کنیم اما به دلیل بروز برخی مشکلات تصمیم گرفته شد تا در کنار شماره طبقه بندی MESC از سامانه کدینگ دیگری با حدود کشوری استفاده شود تا به مرور زمان بتواند جایگزین MESC شود؛ در سامانه کدینگ شناسایی، طبقه بندی و کدگذاری اقلام انجام می شود.

به گفته وی، یکی از مشکلات سامانه طبقه‌بندیMESC وجود پنج مرکز طبقه بندی و نبودن زبان مشترک بین کالاهای این پنج مرکز است. به همین دلیل پروژه ای ملی تحت عنوان نظام طبقه بندی ایران کد تعریف شد که در آن علاوه بر وزارت نفت، شرکت های تامین کننده سراسر کشور نیز می توانند برای اقلام خود ایران کد بگیرند .

فرتوت با بیان این که یکی از اهداف پروژه ایران کد،‌ تلفیق است که به شناسایی اقلام مشابه با MESC های مختلف در مراکز طبقه بندی 5 گانه و تخصیص نفت کد یکسان به آنها می پردازد، افزود: در این پروژه علاوه بر قطعات یدکی برای تجهیزات و دستگاه ها نیز نفت کد تخصیص داده می شود و به این ترتیب دستگاه‌های منصوبه کدگذاری شده، کنترل تنوع آنها و شناسایی سازندگان مختلف برای آنها امکانپذیر می شود.

وی ادامه داد: ‌با این روش اگر سازنده ای بنا به دلایلی از تامین تجهیزات منصرف شود، ویژگی‌ها را از طریق سامانه ایران کد داریم و می توانیم دستگاه و تجهیز دیگری که از نظر ماهیتی مشابه است را جایگزین کنیم. در انتهای فرآیند کدگذاری برای تمام اقلام یک کاتالوگ ایجاد می شود تا مشخصات به صورت کامل بیان شود به عنوان مثال می توان در مورد یک شیر دروازه ای صحبت و ماهیت آن را بیان کرد؛ با این روش فضای تامین کشور مشخص می شود .

رئیس خدمات بازرگانی مدیریت بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که در فاز جدید ایران کد به دنبال نرم افزارهای مورد نیاز پروژه هستیم، اظهار کرد: با بکارگیری پروژه ایران کد در پالایش و پخش افزون بر 200 هزار قلم کالا در این سامانه وارد شده و نزدیک به 187 هزار کد دائم دریافت کرده ایم.

فرتوت با اشاره به این که مجری پروژه ایران کد، مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران (ایران کد) است، تصریح کرد: ایران کد پروژه ای است که همه شرکت‌ها درگیر آن هستند. بنابراین تا زمانی که اقلام جدید در صنعت نفت خریداری شود، این پروژه ادامه دارد و سعی بر آن است تا با ایجاد سازوکارها و نرم افزارهای مناسب، تخصیص کد توسط کارکنان خود وزارت نفت انجام گیرد.

بانک ساخت داخل کالا

وی با بیان این که بخش دیگری از فعالیت های خدمات بازرگانی به بانک ساخت داخل کالا باز می گردد، گفت: پیش از اینکه سامانه تامین الکترونیکی کالای صنعت نفت(EP) ایجاد شود، از سایت مدیریت بازرگانی با آدرس www.cd-niordc.com برای ثبت نام تولیدکنندگان و تامین کنندگان، ارزیابی و معرفی آنها به شرکتهای تابعه شرکت ملی پالایش و پخش استفاده می شد.

رئیس خدمات بازرگانی مدیریت بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: همچنین بانک کالاهای ساخت داخل را در سایت مدیریت بازرگانی داریم که درسال 1379 تحلیل، طراحی و پیاده سازی شد و شرکت های تابعه تحت «روش اجرایی تحقیق و ساخت داخل»، اقلام خارجی که نخستین بار در کشور ساخته می‌شود را معرفی کرده و پس از انجام بررسی‌های لازم در بانک کالای ساخت مرتبه اول درج می‌شوند. تا از این پس سایر شرکتهای زیرمجموعه، از ساخته شدن آن اقلام در داخل کشور مطلع شوند. از آن سال تاکنون اطلاعات 13 هزار و 713 قلم کالا در این بانک وارد شده اند و بر اساس آماری که در سال 95 داشته ایم 473 قلم کالای جدید به این بانک اضافه شده است.

به گفته وی، به دلیل این که بخش طبقه بندی کالای ستاد در این مدیریت قرار گرفته است، علاوه بر پیاده سازی ایران کد برای ایجاد یک بستر کدینگ سازمانی، در مورد اقلام Inventory شرکت‌های تابعه نیز فعالیت‌هایی را انجام می دهیم.

فرتوت افزود: به دلیل این که به صورت جامع به اطلاعات شرکت‌ها دسترسی داریم، تعدادی گزارش‌های مدیریتی در اختیار آنها قرار می دهیم تا خودشان تصمیم گیری کنند و تعاملات گسترده ای با مدیریت تدارکات شرکتهای تابعه داریم.



منبع: شانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۲۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به ساخت نرم افزار شبیه ساز هدایت نرم افزاری شناور توسط فناوران این شرکت گفت: این سامانه به منظور آموزش و تمرین در هدایت شناور‌ها طراحی و ساخته شده است. از آنجا که آموزش هدایت این شناور‌ها در محیط واقعی بسیار پرهزینه است این سامانه به کاربران کمک می‌کند تا در محیط شبیه سازی شده بسیار واقعی شناور را هدایت کند.

فرهاد فتوره چی افزود: در این نرم‌افزار عوامل فیزیکی مؤثر تا حد بالایی مد نظر بوده است و کاربران به حس درستی از آنچه در عمل با آن مواجهند، دست می‌یابند، این موضوع را چندین قایقران حرفه‌ای تأیید کرده اند.
فرهاد فتوره چی افزود: این سامانه همچنین دارای سه گزینه دید از ساحل، دید از روی شناور و دید از بالاست که هر سه همزمان قابل نمایش است. تدوین نرم افزار این سامانه از روی معادلات حرکت شناور که قبلاً در این شرکت طی سال‌ها مطالعه و آزمون به دست آمده، انجام شده است.

وی فهم الکترونیک از دوربین ضدانفجار را به عنوان یکی دیگر از محصولات شرکت نام برد و گفت: این شرکت دوربین‌های ضدانفجاری متنوعی برای موارد صنعتی ودفاعی ساخته که مشخصات فنی محصولات مطابق با نیاز مشتری طراحی و یا تغییر پیدا کرده است.

این فعال فناور اضافه کرد: بدنه این محصول از جنس استیل و آلومینیوم دریایی و کاملاً ضدآب است به طوری که باعث شده است که مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و شکستگی داشته و قابل نصب بر روی ادوات دفاعی نیز باشد.

این مدیر دانش بنیان با اشاره به ساخت پایه‌های پایدار و شبیه ساز نوسانات دریایی در این شرکت گفت: شبیه سازی نوسانات حرکتی مانند خودرو و شناور و هواپیما با تاکید بر نوسانات دریا از اهداف ساخت این محصول است. راستی آزمایی حسگر‌های دینامیکی و استاتیکی و ادوات بازی‌های رایانه‌ای و تجهیزات بازی‌های مکانیکی از دیگر موارد استفاده این شبیه ساز به شمار می‌رود.

بیشترین فعالیت این شرکت دانش بنیان در دو زمینه محصولات دانش بنیان و دیگری ارائه راه حل‌های فناورانه و دانش بنیان برای حل مسائل صنایع بالاخص صنعت دریایی است.

این فعال فناور ادامه داد: این شرکت در زمینه الکترونیک دریایی، تولید کننده انواع نمایشگر دید در روز، دوربین ضدانفجار، موتور ژنراتور، پایه‌های شبیه ساز امواج دریا، رایانه استاندارد دریایی، آنتن بیسیم و پردازش تصویر فعالیت می‌کند.

دیگر خبرها

  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • آغاز به کار سامانه جامع برای خرید تضمینی گندم
  • آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در ۵ استان کشور
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • تامین مالی طرح‌های صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکار است
  • آغاز مزایده عمومی اکتشافی و معدنی سازمان صمت آذربایجان‌غربی
  • گام بلند مناطق نفت‌خیز جنوب در بومی‌سازی تجهیزات
  • تامین مالی طرح‌های توسعه‌ای صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکاران است
  • آغاز مزایده عمومی اکتشافی و معدنی سازمان صمت آذربایجان غربی
  • وجود ۴۰ هزار کارت بازرگانی در منطقه سیستان برای واردات ۹۰۰ قلم کالا